• info@rvpontos.nl

Verslag Pontos deelname aan de NSRF Slotwedstrijden op 29 en 30 juni

Verslag Pontos deelname aan de NSRF Slotwedstrijden op 29 en 30 juni

In het laatste weekend van juni is de laatste nationale 2 kilometer roeiwedstrijd: de NSRF Slotwedstrijden. Deze wedstrijd markeert voor de wedstrijdroeier de start van de zomervakantie en een tijdelijk losbandiger leven 🙂
Pontos was hier met met drie ploegen present: Joyline, Tom en de dubbel van Jarne en Tijmen. De slotwedstrijden werden op een zonovergoten Willem-Alexanderbaan in Zevenhuizen gehouden.

Zaterdag
Joyline mocht, zoals meestal, als eerste van de Pontos deelnemers starten in de voorwedstrijd van de dames gevorderden skiff. Joyline kwam wat langzaam uit de start en lag halverwege nog een na laatste, maar na 1000m ging de turbo aan en wist ze haar voorwedstrijd te winnen en ook nog de snelste tijd te roeien van de andere voorwedstrijd. Daarna was het de beurt aan Tom in de J18 1x heat. Helaas werd hij ook deze keer laatste in zijn heat, maar wist hij over alle heats gezien dit keer een paar roeiers achter zich te houden.
In de middag was Joyline weer aan de beurt voor de finale van de gevorderden skiff. De verwachtingen waar hoog gespannen aangezien ze in de ochtend het snelst was. De start was in de finale ook beter, maar helaas liep het daarna niet helemaal goed waardoor Joyline uiteindelijk 3e werd in de finale. Een goede prestatie, maar er was gehoopt op meer….

Zondag
Op zondag (vroeg) begonnen Jarne en Tijmen aan hun laatste wedstrijd van dit seizoen. De weersomstandigheden waren lastig door een harde wind dwars op de baan. Desondanks kwamen zij goed uit de start en lagen ze na 500m nog goed in het veld. De 1000m daarna hadden ze het wat moelijker waardoor de concurrentie afstand nam. Gelukkig herpakten zij zich voor de laatste 500m, maar dat was niet genoeg. Uiteindelijk zijn ze op een 5e plaats geeindigd, maar laten ze goede progressie zien.
In de middag was het tijd voor Joyline’s laatste wedstrijd, de finale van de dames elite skiff. Dit veld had een sterk deelnemersveld met internationale ervaring. De start was deze keer ook weer goed, en vooral het vervolg was nu een stuk beter. 1 concurrent ging er als een raket vandoor en nam snel afstand. Maar met sterke en vooral soepele halen bouwde Joyline haar voorsprong op de overige roeisters uit en zette ze de achtervolging in. Joyline kwam elke haal wat dichter bij en met 250m te gaan leek ze nog kans te maken om te winnen. Helaas lukte dat net niet en kwam ze 1 bootlengte te kort voor de winst, maar wel een super-prestatie door 2e te worden in de elite skiff. Door de beste race van het jaar te varen was dit een mooie afsluiting van een zwaar seizoen.

Joyline, Christof, Tom, Jarne en Tijmen hebben Pontos dit jaar op een positieve manier op de kaart gezet bij wedstrijdroeiend Nederland en veel naamsbekendheid gegeven. De kleuren van Pontos worden nu herkend!

Helaas geen foto`s van Jarne & Thijmen en Tom.

3 Reactie

Chris

juli 3, 2019 at 6:22 pm

Mooie resultaten, leuke wedstrijdverslagen en heel goed dat Pontos vaak vertegenwoordigd was!
Volgend seizoen Christof weer van de partij en wie nog meer wedstrijdroeiers.

M.A. Peerdeman

juli 4, 2019 at 4:27 pm

Top gedaan. Op dit niveau meedoen is een knappe prestatie van roeiers en coach!

Leendert aarts

juli 5, 2019 at 3:16 pm

Geweldig Pontos wedstrijd roeiers, allen, roeiers en coached gefeliciteerd en er goede vooruitgang. Leuk verslag ook.

Pontos en KikaRow 2019

Wat doet Pontos