• info@rvpontos.nl

Tussen Lock Down en Vlot Weg

Tussen Lock Down en Vlot Weg

Verslag rondje Pontos van 15 augustus 2020

Normaal wordt in de maanden juli en augustus geen rondje P geroeid, want vakantie…Maar wat is “normaal” als er van mei tot en met juni niet serieus geroeid is én binnenkort roeien even niet kan,
omdat het terrein heringericht en het vlot vervangen gaat worden? Daarom is in juli het derde rondje P van dit jaar geroeid en vandaag staat het vierde op het programma.

Een bescheiden aantal deelnemers, maar toch… 9 boten.

De weergoden zijn met ons, het is niet blakend heet, er staat geen vervelende wind, echter……de Lage Vaart heeft traag water. Flinke stukken zijn bedekt met een laag kroos.

Voor de wedstrijdleiding nog even spannend of dat voor met name de skiffs goed zou gaan. 

 

Er werd vlot gestart, binnen drie minuten waren alle boten “door” in de gebruikelijke volgorde, de minst snelle boten het eerst en de snelste boten het laatst.

De eerste 2K werd strak geroeid, waarbij de snelle boten over het veld denderden en zich reeds in de kop van de wedstrijd bevonden om de versmalling van de Gelderse brug probleemloos te nemen.

Probleemloos? Toch nèt niet helemaal, de onstuimig van start vertrokken Christof stuurde zijn Zephyros naar bakboordwal en bleef enige tijd liggen, met wat later bleek een opspelende hamstring. Gelukkig kon hij zijn weg vervolgen.

Op de Lage Vaart liepen Jarne en Thijmen de laatste voor hen gestarte boten voorbij en lagen comfortabel op kop.

Comfortabel?  Nou nee, het skegje van de Ethon verzamelde zoveel kroos dat de boot bijna tot stilstand kwam. De zojuist voorbijgelopen Frens en Jan-Dirk, overigens ook goed bezig, hadden optimaal profijt van hun skegloze Chrysaor en gingen bijna weer over de Ethon heen. Jarne en Thijmen hadden zich echter van hun de ballast kunnen bevrijden en namen als eerste de laatste bocht de Larservaart op.

Vanaf de finishpositie zag de wedstrijdleiding dat vier boten relatief dicht bij elkaar lagen.

Het was de Ethon die het eerst de finishlijn passeerde, gevolgd door de Chrysaor. Als derde passeerde -bijzonder!- de Zephyros. De Euryale kwam als vierde over de meet. Good old Jan Eule bewees in de Hesparos nog steeds over een prima techniek en conditie te beschikken en kwam als vijfde boot binnen, gevolgd door Annemieke in de Ploto, Michiel in de Kalaïs en nog ruim voor de Toösa. Ferry Leenstra in de Iris bedankte de wedstrijdleiding voor het wachten. Alle boten waren binnen 36 minuten gefinisht, dus dat wachten viel reuze mee.

 

De uitslag:

De wedstrijdleiding heeft twee winnaars uitgeroepen: de absoluut snelste boot en de snelste “gehandicapte” boot.

Winnaars snelste boots waren over duidelijk Jarne en Thijmen in de Ethon.

Winnaars snelste boot met handicap (is niet fysiek, maar tijdsvoordeel voor boottypen en vooral leeftijd)  Jan-Dirk en Frens in de Chrysaor.

De winnaars ontvingen de daarbij behorende taart, felicitaties en applaus.

 

1 Reactie

Hans Beukers

augustus 24, 2020 at 8:49 am

Leuk. De snelsten gefeliciteerd en de andere bedankt voor de geweldige inzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest recente berichten

Tekst

De gang van zaken