• info@rvpontos.nl

Roeien met warme handen

Instructie handleiding roeiwanten

roeiwanten_enkelzijdig_pontoskleur2

De Pontoskleuren zijn groen met 1 blauwe streep

Deze handleiding betreft het maken van wanten voor boordroeien (1x enkelzijdig, 1x dubbelzijdig). Als je roeiwanten wilt voor scullroeien maak dan 2x de ‘enkelzijdige want’ (met elk een gat voor de riem).

(Informatie & copyright: Roeivereniging Åbo / Turku in Finland, bewerking, vertaling Hans Beukers)
 

Materialen:

  • Patroon
  • “Polar fleece” of elke andere geschikte stof
  • Boordstof

Werkbeschrijving

Knippen.
Knip volgens de aanwijzingen op de patronen 2x ‘enkelzijdige’ en 2x dubbelzijdige wanten van “polar fleece” of een andere geschikte stof en twee polsboorden en drie riemboorden van boordstof. Houdt bij het overbrengen van de patronen rekening met de rek van de stoffen.

Samenvoegen en naaien.
Boorden: Vouw de korte zijden tezamen en naai ze aan elkaar vast. Vouw over de lange zijde en knip de randen gelijk. Herhaal dit voor alle boorden.

Wanten: Volg de patronen voor de wanten, naai twee wanthelften aan elkaar op de buitenste naad, behalve waar pols- en riemopeningen zijn aangegeven. Hou de want binnenste buiten gekeerd.

Naai boorden aan wanten: Om een genaaide boord aan de want te bevestigen, plaats een boord in de opening van de want. De randen van de boord en de want dienen goed uitgelijnd te zijn. De naad van de boord komt bovenop de naad van de want. Naai de boord op zijn plaats door de boord zachtjes uit te rekken tijdens het naaien, zodat de boord in de opening van de want past. Herhaal dit voor alle boorden.

Keer alles binnenstebuiten en je bent klaar!

Hans Beukers
 
Extra info:
Interessante website: www.fournituren.nl/fournituren/boordstof
De patronen kunnen worden aangepast aan je eigen maten en wensen. Je kunt bijvoorbeeld de riemboord een stuk korter maken, zodat hij niet zo lang is als de polsboord. Ik heb in het algemeen de boorden tamelijk groot gemaakt, zodat het eenvoudig is je hand door beide boorden te steken, waardoor de hele want om je pols
zit als je een boot moet dragen. In de fotobijlage hieronder staat aangegeven hoe je strepen in de roeiwant kunt maken. De Pontoskleuren zijn groen met één blauwe streep.
 
 
 

Instructie fotobijlage

Hoe maak je strepen in de roeiwant.
De Pontoskleuren zijn groen met één blauwe streep.

1 Reactie

Alojamiento

juni 6, 2016 at 7:51 pm

Deze Pogie roeihandschoenen voor de koude trainingen. Ze zijn douche- en windbestendig door het Windtex materiaal en zijn gevoerd met fleece waardoor je geen moment koude handen zal hebben. Natuurlijk bent u met deze roeihandschoenen ook beschermd tegen blaren. Alles wat u hoeft te doen is de riem in de handschoen te steken.

Pontos en KikaRow 2019

Wat doet Pontos