• info@rvpontos.nl

Roeikleding

Lustrum-Pontos-2013-100-900x198

Pontos roeit in een groen shirt met blauwe horizontale streep en een donkerblauwe broek..

Officiële clubkleding
Pontos roeit in een groen shirt met blauwe horizontale streep en een donkerblauwe broek. Bij alle officiële activiteiten binnen en buiten de vereniging, zoals toertochten en wedstrijden, word je geacht dit clubtenue te dragen. Pontos verkoopt niet zelf de (club) roeikleding. Roeikleding van onze roeivereniging is te bestellen bij Truesport.nl.


Gewone roeikleding
Daarnaast is voor de gewone wekelijkse roeiactiviteiten enigzins strak zittende kleding het beste. Belangrijk is dat je je hierin gemakkelijk kunt bewegen en die je goed warm houdt. In de zomer voldoet een T-shirt en een strakke korte broek. Als het koud is draag je een tight met een dunne sweater of fleece trui, met daaronder een thermo shirt en daarover zonodig een windstopper. Je mag ook in een ander shirt roeien, maar in verband met de veiligheid is een lichte kleur aan te raden. Zo ben je ook bij schemer goed zichtbaar op het water. Simpele gympen zijn het meest geschikt voor in de boot.

Ger (stuur), Ferry, Annemiek,  Esti en Anneke,

Belangrijk is dat je in roeikleren je gemakkelijk kunt bewegen en bij koud weer goed jezelf warm houdt…

Er zijn speciale roeibroeken te koop waarvan de pasvorm is gemaakt voor zitcomfort op een rolbankje in de boot; de zwarte zijn het meest praktisch.
Het is niet helemaal uitgesloten dat je een keer met je boot omslaat, op zich is dat niet zo erg, want roeien is immers een watersport. In de kleedkamers zijn warme douches. Zorg dat je altijd droge kleren en een handdoek bij je hebt, tijdens het roeien bewaar je die in een tas in de kleedkamer. Er zijn kleine kluisjes beschikbaar.

Tekst

De gang van zaken