• info@rvpontos.nl

Roeien met oude Griekse Goden over Neerlands jongste wateren.

Roeien met oude Griekse Goden over Neerlands jongste wateren.

Midweekroeien in Lelystad, woensdag 18 juli 2018

Op een wel bijzonder mooie (roei)dag in juli hebben wij, d.w.z.: Ans, Gerda,Jan, Klaas en ik een bezoek gebracht aan RV Pontos in Lelystad. Een bijzonder welkom, gezien alles wat er voor ons als gasten was geregeld.
Na de koffie konden we inschepen, in gemengde samenstelling van B’maas en Pontos roeiers, in drie 2-en met stuurman en een dubbele wherry. Mooi materiaal en fijn om mee te roeien.
Eerst een stukje Geldersevaart. Daarna aan een zijtakje van de Oostervaart een lunch sur l’herbe hierna een stuk Larservaart tot aan het omstreden vliegveld Lelystad om vervolgens terug te keren naar de roeiloods.

Daarna aan een zijtakje van de Oostervaart een lunch sur l’herbe

Breed water omzoomd door bomen rijen.Weinig medegebruikers op het water en in verhouding tot onze Binnenmaas niet veel (water)vogels. In hoogspanningsmasten wel een hele kolonie ooievaars.
Is die kolonie de oorzaak van de groei van het inwonertal van Lelystad??
Na het schoonmaken en opruimen van de boten stonden nog de nodige consumpties voor het hele gezelschap klaar. Een goed moment voor de nabespreking.
Wij hebben ons de hele dag meer dan welkom gevoeld.

Terugkomend op de aanhef van dit verslag.
Pontos was de god van de zee en had volgens overlevering veel kinderen samen met zijn moeder Gaia (oermoeder en godin van de aarde). Inteelt? Bij goden ligt dat misschien iets anders.

“Wij hebben ons de hele dag meer dan welkom gevoeld!”

Aardig dat alle boten bij RV Pontos de naam van Griekse goden m/v dragen. Gezien de aantallen nazaten geproduceerd door Pontos en Gaia kan de club in Lelystad nog jaren vooruit met de naamgeving van nieuwe boten. Bijzonder is dat de oudste boot, een mooi opgeknapte dubbele wherry de naam Gaia draagt.
Wij begrepen dat RV Pontos dit jaar 40 jaar bestaat. Gezien onze ervaring heeft de club een enthousiaste groep leden en kunnen ze de toekomst met een gerust hart tegemoet zien.

De midweekroeiers van WSV Binnenmaas hebben dankzij RV Pontos en Klaas een buitengewoon plezierige roeidag gehad. Onze hartelijke dank.

Dolf Jaarsma (WSV Binnenmaas)

(Adept van godin Persephone en soms een klein beetje van god Bacchus )

Pontos en KikaRow 2019

Wat doet Pontos