• info@rvpontos.nl

Prachtige resultaat voor KiKaRow

Prachtige resultaat voor KiKaRow

(Foto’s: L. Aarts)

Het langverwachte moment was afgelopen zaterdag 6 juli aangebroken: de KikaRow-boot ‘The Vin’ deed Pontos aan op zijn roeitocht door Nederland.
Na de overtocht over het Markermeer vanuit Purmerend kregen de KiKaroeiers een warm onthaal bij roeivereniging Pontos.
Tijdens de laatste KiKabenefiet-maaltijd in het verenigingsgebouw werd een vette cheque overhandigd. Maandenlange acties van de Pontosleden hebben het prachtige resultaat van 9.160 euro opgeleverd!

Rondje NL
Begin 2018 kreeg de vereniging het verzoek van de stichting KiKaRow om mee te doen aan het ‘Rondje NL’. Het plan was om tijdens een 1.400 kilometer lange roeitocht langs verschillende roeiverenigingen geld in te zamelen voor onderzoek naar de gevolgen van kinderkanker. Het bestuur van Pontos raakte meteen enthousiast voor het idee en heeft samen met talloze leden vanaf december 2018 allerlei acties op touw gezet. Om maar een greep uit de activiteiten te doen die ervoor gezorgd hebben dat er een recordbedrag is opgehaald: de verkoop van kerstballen, oliebollen en KiKacake, benefietmaaltijden, sponsoracties bij roeievenementen zoals de Nieuwlandmarathon, Elfstedenmarathon en het begeleiden van de

Maandenlange acties van de Pontosleden hebben het prachtige resultaat van ruim 9.000 euro opgeleverd!

(Foto’s: L. Aarts)

KiKaboot naar Almere, een zeer succesvolle veiling met kavels beschikbaar gesteld door ondernemers uit Lelystad en omstreken en de gulle giften bij een pensioenfeest van een Pontoslid. De onthulling van het bedrag op zaterdagavond was een bijzonder moment.

Verder naar Zaandam
Na de aankomst op zaterdag van de KiKaRow-boot ‘The Vin’ en een overnachting van de KiKaroeiers bij Pontos ging de tocht zondag verder door richting Zaandam via Almere en Muiden. ‘The Vin’, die bemand was door Pontosleden, werd naar Almere begeleid door twee boten van de vereniging. In Almere na de sluis bij ‘De Blocq van Kuffeler’ werd er gewisseld met andere roeiers van o.a. Muiden. Later op de dag stapte in Muiden nog een Pontoslid aan boord om via het IJmeer naar Zaandam te roeien. Ook daar kregen de KiKaroeiers een hartverwarmende ontvangst.

De fotomap:

https://photos.app.goo.gl/piW5sKmN7NiRES476

 

 

 

Hier een impressie:

(foto’s: Rob van Rienen, RV Pontos)

5 Reactie

Ludmila

juli 8, 2019 at 11:43 pm

Wat een mooie fotoreportage van ons bijzondere KIKa Row weekend. Compliment en dank aan Rob, onze meefietsende en soms onverwachts opduikende fotograaf.

Lieke Oostveen

juli 9, 2019 at 5:10 pm

Indrukwekkend om zo de foto’s terug te zien. Dankje Rob !

Leendert Aarts

juli 11, 2019 at 8:02 pm

Rob bedankt

Suzan van der Velde

juli 23, 2019 at 11:06 pm

Mooie impressie!

Gea van der Broek

augustus 4, 2019 at 10:29 pm

mooie foto’s van een heel bijzondere roeitocht. Bedankt iedereen !

Pontos en KikaRow 2019

Wat doet Pontos