• info@rvpontos.nl

Nooit te ervaren om bij te leren!

Nooit te ervaren om bij te leren!

Het weekeinde van 18 en 19 mei was coachweekend bij Pontos. Ervaren roeiers, die al lang niet meer gecoacht zijn, konden dit weekend de techniek bijspijkeren onder leiding van de ervaren Pontoscoaches.

Ook al ben je een toproeier, na verloop van tijd sluipen er altijd kleine foutjes of slordigheidjes in een haal. Daar ben je je dan wel van bewust, maar hoe pak je het aan? Een kleine 30 roeiers waren zeer gemotiveerd om hier een antwoord op te krijgen.

Met behulp van video-opnamen (de nul-meting) werd de haal bekeken en geanalyseerd (hoe confronterend soms om jezelf te zien roeien!), en een leerdoel bepaald. Dat doel was per ploeg verschillend: beter moment van krachtzetten, verbeterde zithouding, meer rust in de haal…. van alles kwam langs. En dan oefenen, oefenen, oefenen.
Intensieve coachsessies, 2 per dag. En dan weer video-opnamen, om te kijken of er inderdaad verbetering te zien was (Ja dus!!)

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend. Roeiers tevreden (en vol goede voornemens om het geleerde toe te blijven passen) en coaches tevreden. Volgend jaar weer?

3 Reactie

joyline

mei 21, 2019 at 4:06 pm

Goed bezig hoor !

Marga

juni 7, 2019 at 9:42 pm

Zeker goed bezig. Ik hoop dat ik er de volgende keer ook aan mee kan doen. Helaas kwam het me nu niet uit.

Theo Schopmeijer

juni 8, 2019 at 2:37 pm

Goed initiatief. Maar als ervaren roeier heb ik dat natuuuurlijk niet nodig😉
Volgend jaar wil ik graag meedoen!

Pontos en KikaRow 2019

Wat doet Pontos