• info@rvpontos.nl

Meeroeien met KiKaRow?

Route van ‘The Vin’ door Nederland


In het voorjaar van 2019 beginnen de roeiers van KiKaRow aan het ‘Rondje NL’. Het KiKaRow-team bestaat uit roeiers die zelf kanker hebben gehad en een aantal top-roeiers. Met een zeewaardige roeiboot, ‘The Vin’, zullen de roeiers in totaal 1.400 km door Nederland afleggen. Tijdens deze roeitocht doen zij 53 roeiverenigingen aan en zamelen zij ondertussen geld in voor onderzoek naar de gevolgen van jeugdkanker. Er wordt 14 weekenden geroeid waarbij het KiKaRowteam steeds bij een andere roeivereniging te gast is. Op 6 juli 2019 komen de KiKaRow-roeiers vanuit Purmerend aan in Lelystad. Op 7 juli roeien ze door naar Zaandam via Almere met weer een oversteek van de Markerwaard.

Het KiKaRow-team
De stichting KiKaRow heeft een roeiteam met deels ex-kankerpatiënten, top-roeiers en andere roeiers die allemaal graag een stuk in ‘The Vin’ willen roeien. ‘The Vin’ is een zeewaardige vier die eerder al in een KiKaRow-actie is gebruikt. In 2005 is met deze boot van Nederland naar Engeland en terug geroeid. De roeiers wisselen elkaar regelmatig af, de wisselbeurten hangen af van de fysieke gesteldheid van de teamleden. Sommige roeiers zullen een uur roeien, terwijl andere vier uur doorgaan.

Wie roeien er?
De stichting KiKaRow heeft een contactenlijst met deels ex-kankerpatiënten, top-roeiers en betrokkenen die zich al hebben ingeschreven om een stuk in ‘The Vin’ te roeien. De roeiers worden regelmatig afgewisseld afhankelijk van hun fysieke gesteldheid. Sommige roeiers zullen 1 uur roeien terwijl andere 4 uur doorgaan.
Ook Pontos wordt gevraagd roeiers af te vaardigen die mee willen roeien in het weekend dat ‘The Vin’ Lelystad aandoet.

Buddy-roeier van Pontos
De KiKa-roeiers hoeven natuurlijk niet de uitdaging in hun eentje aan te gaan. Roeien doe je immers samen! Voor een aantal onervaren KiKa-roeiers is KiKa op zoek naar Pontos-buddy’s die hun kracht en ervaring willen aanbieden tijdens de overtocht over het Markermeer. In de boot zullen bekende roeiers zitten, daarnaast roeiers die hun kracht en ervaring willen leveren en tegelijk een mooi sponsorbedrag willen ophalen, maar ook jij natuurlijk: de broer, zus, goede vriend, moeder of misschien wel opa van de KiKa-roeier. Geef je, net als de KiKa-roeier, op als deelnemer aan deze tocht. Je gaat dan hetzelfde mooie en uitdagende traject in op weg naar een onvergetelijke belevenis voor jouw KiKa-roeier en jezelf.

Meeroeien? Meldt je dan aan.
Wil jij graag meeroeien en daarmee een KiKa-roeier én jezelf een onvergetelijke belevenis bezorgen? Meldt je dan aan door een e-mail te sturen naar: kikarow@rvpontos.nl

Indeling buddyroeiers
Binnenkort maakt KiKaRow bekend op welk deel van de route (Purmerend -Lelystad of Lelystad – Zaandam) we mogen meevaren. Als zich dan voldoende deelnemers ingeschreven hebben, gaan we een indeling maken. Mochten er te veel aanmeldingen zijn voor het beperkte aantal roeiplekken, dan wordt er geloot wie mag meedoen.

Voor meer informatie kijk op de website van KiKaRow: kikarow.nl/roeiers

Pontos en KikaRow 2019

Wat doet Pontos