• info@rvpontos.nl

Mastenbroek Marathon, na regen kwam zonneschijn

Mastenbroek Marathon, na regen kwam zonneschijn

Mastenbroek-Marathon_2015-011

Alex, Chris en Marcel in de ‘Evert van Benthem’ op het Zwarte Water. Foto: ZRZV

Ondanks de fikse regen vlak na de start van de Mastenbroek Marathon in Zwolle bij de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging werd het na een klein uur droog.
De tocht: via het Zwarte Water en het Zwolle-IJsselkanaal naar de Spooldersluis. Hier start de wedstrijd.  Daarna over de IJssel 15,2 kilometer naar Kampen waar de tussentijd werd geklokt bij de Stadsbrug. Na de Stadsburg naar de Kamper Roeivereniging IJssel aan het Ganzendiep voor een korte pauze. De tweede etappe ging via de Het Ganzendiep, de Goot, het Zwarte Meer en het Zwarte Water weer naar de Westerveldse Kolk (ZRZV), een etappe van 30,5 kilometer.  In totaal dus 45,7 km. Dit alles een gunstige wind, en uiteindelijk volop zon in de middag kijken we terug op een zeer geslaagde dag.

Pontos nam deel met twee ploegen:
1. Alex, Chris en Marcel in de Evert van Benthem C2X+, 2. Gea, Pauline, Marc, Ewoud en Rob in de Agniet C4X+ . Beiden boten hebben we gehuurd bij de Zwolsche.
In het veld C4X+ won het team Zwolsche-4 onder leiding van Jan Horst in de Frisse Wind met een geroeide tijd van 3:29:56. (Pontos: 5:19:01)
De Lepelaar kwam in het C2X+ veld als eerste weer terug in Zwolle en won met het team van De Krom onder leiding van André Derksen met een geroeide tijd van 4:00:02. (Pontos: 4:58:32)
De snelste wherry werd bemand door het team van RIC, onder leiding van Moniek van der Kaaden. De geroeide tijd was 4:45:31.
Teruggekomen bij de Zwolsche stond er heerlijke soep klaar en kon iedereen nog even rustig nagenieten.
Deze marathon is een aanrader voor eenieder die wie wil genieten van roeien op ‘breed’ water in de prachtige natuur in de IJsseldelta.

« 1 van 2 »

1 Reactie

Annie Steg

september 20, 2015 at 10:38 pm

Gefeliciteerd hoor met jullie prestatie! Wie weet sluit ik volgend jaar bij jullie aan.
Annie

Pontos en KikaRow 2019

Wat doet Pontos