• info@rvpontos.nl

Lidmaatschap

Lidmaatschap van Pontos

U wordt lid van Pontos door uw schriftelijke aanmelding. Als u lid wordt betaalt u een eenmalig entreegeld en vervolgens een jaarlijkse contributie. Kijk hier voor de tarieven. Wanneer u in de loop van een verenigingsjaar (dat loopt van 1 november tot en met 31 oktober) lid wordt bent u dat jaar nog een gedeelte van de jaarcontributie verschuldigd. Als lid van Pontos staan vloot en accommodatie tot uw beschikking, uiteraard met inachtneming van een aantal regels en verplichtingen, waarvan u bij aanvang van het lidmaatschap verder op de hoogte wordt gesteld. Om te kunnen gaan roeien is het beslist noodzakelijk dat u kunt zwemmen.

 

Gebruik van de vloot

Als u nog niet eerder heeft geroeid kunt u bij Pontos een basisopleiding volgen. U leert dan roeien en sturen in een zogenaamde C2X+ (gestuurde 2) of voor jeugd en junioren in een zogenaamde skiff (zie ook hier). Als alles goed verloopt behaalt u in één van deze categorieën uw eerste roeibevoegdheid. De roeibevoegdheid voor een bepaalde categorie boten geeft u het recht om samen met anderen, die dezelfde bevoegdheid hebben, zonder begeleiding in deze boten te gaan roeien. De vloot is verdeeld in boten van verschillende categorieën, waarvoor u afzonderlijk de roeibevoegdheid kunt halen. Het systeem van bevoegdheden kent een logische opbouw van gemakkelijk te roeien oefen- of toerboten tot de moeilijker te roeien wedstrijdboten. Afhankelijk van uw interesse en ambitie kunt u voor meerdere of uiteindelijk alle boottypen uw roeibevoegdheid halen. Als u al kunt roeien, dan vragen wij u om voor te roeien, zodat wij kunnen vaststellen voor welke boottypes u direct een roeibevoegdheid krijgt.

 

Roeien bij Pontos

Bij Pontos heeft u de gelegenheid om aan allerlei roei-gerelateerde activiteiten mee te doen. Veel van onze leden roeien 1 tot 3 keer per week op het roeiwater in en rond Lelystad. Dit kan puur recreatief zijn, maar natuurlijk ook gericht op conditie/kracht of deelname aan wedstrijden. Regelmatig worden bij Pontos wedstrijden en toertochten georganiseerd en ook wordt regelmatig aan wedstrijden, toertochten of marathons in Nederland of in het buitenland meegedaan.

Voor de jeugdleden wordt jaarlijks het jeugdkamp georganiseerd. Tijdens dit kamp gaan we met alle jeugd en coaches/begeleiders een weekend lang leuke dingen doen. Vaak roeien we tijdens het jeugdkamp, maar soms ook niet. Er worden altijd veel spelactiviteiten gedaan. Het jeugdkamp vindt plaats aan het begin van de zomer. Ook wordt er in het najaar een trainingskamp georganiseerd voor de ambitieuze jeugdroeiers van de vereniging.

 

Andere activiteiten

Pontos organiseert naast het roeien een groot aantal andere activiteiten. Denk hierbij aan feesten, barbeques en diners (mosselen, winterkost, etc). Voor de jeugd is er maandelijks een jeugdavond, alwaar de jeugd met coaches/begeleiders leuke activiteiten doen (spelletjes, thema-avonden, lasergamen, etc).

Pontos is een levendige vereniging met veel betrokken leden.

Tekst

De gang van zaken