• info@rvpontos.nl

Kennismaken met de roeisport op 7 april 2018

Kennismaken met de roeisport op 7 april 2018

Op zaterdag 7 april a.s. vanaf 11.00 uur kun je kennismaken met de roeisport bij onze roeivereniging. Als je na deze kennismaking enthousiast bent geworden is het mogelijk om een Beginnerscursus te volgen. Deze Beginnerscursus bestaat uit 15 roeilessen die door een ervaren instructeur wordt gegeven. Hierin worden de aspirant leden de eerste beginselen van het roeien bijgebracht.

Altijd al willen roeien? Nu is je kans!

De cursisten krijgen hierin te zien en te voelen wat roeien is en leren ondertussen de vereniging een beetje kennen. Om te ervaren hoe de roeibeweging gemaakt wordt gaat iedere cursist, alvorens op het water te gaan, eerst oefenen op de ergometer, de roeimachine. Daarnaast leert men hoe je met de roeiboten zorgvuldig om moet gaan. Uiteindelijk gaan de cursisten in een boot en maken de eerste meters op het water. Er wordt geroeid in een C2: een stabiele roeiboot waarin twee mensen roeien en een derde stuurt. Naast het roeien leren de cursisten dus ook de boot te sturen.

Uiteindelijk gaan de cursisten in een boot en maken de eerste meters op het water…

Na de beginnerscursus is het mogelijk om roei-kilometers te maken met de andere roeiers. Pontos is een vereniging waar naast het wekelijkse roeien veel activiteiten georganiseerd worden zoals clubwedstrijden, toertochten, roeireizen, jeugdkampen en feesten. Bij Pontos is altijd wat te beleven!

De lessen worden gegeven op maandagavond vanaf 19.30 uur en op zaterdagochtend vanaf 11.00 uur

Belangstelling?
Kom naar de informatiebijeenkomst bij onze roeivereniging aan Griend 3360, 8225SZ Lelystad op zaterdag 7 april 2018 om 11.00 uur. Hierin geven wij alle informatie over het roeien, de lessen, de roeivereniging en de kosten.
Aanmelden: via e-mail: Jeroen Reinhold, bellen kan ook: 06 11 42 84 60.

1 Reactie

Open dagen verenigingen voorjaar 2018 | Roeien.nl

maart 26, 2018 at 1:28 pm

[…] meer informatie […]

Pontos en KikaRow 2019

Wat doet Pontos