• info@rvpontos.nl

Intocht Sinterklaas

Intocht Sinterklaas

Lelystad, Kamp, donderdag 5 december 2019. 

‘s Morgens heel vroeg, het was nog aardedonker, ijzig koud en een dichte mist, komen enkele Pontosleden kleumend aan bij de roeiloods. Er is een oproep binnen gekomen van Sint Nicolaas: Kan Pontos de Sint ophalen, want de stoomboot past niet onder de bruggen. 

De Gaia wordt vaarklaar gemaakt. Weer een bericht van een van de Pieten: Sint durft niet in een roeiboot. Wij van Pontos begrijpen natuurlijk niet waarom de Sint niet in een roeiboot durft te stappen, maar ja als de oude baas niet durft, dan durft hij niet. Goede raad was duur. We kunnen de Sint natuurlijk met een autootje ophalen, maar Sinterklaas is een Goedheiligman met mijter en staf en die passen niet in een autootje. Gelukkig is een van onze leden bereid zijn automobiel met schuifdak beschikbaar te stellen. 

Toen de kinderen van school de Brink langs de Havenkom stonden opgesteld, komt de Gaia met twee Pieten aan boord opdoemen uit de mist. Uiteraard zingen de kinderen de toepasselijke liederen, maar een traditioneel lied werd vervangen door “Zie ginds komt de roeiboot…….”.

Onder de poort bij de taartenwinkel verschijnt dan de automobiel met Sinterklaas. Het schuifdak is open en staf en mijter steken hoog boven de auto uit. Het feest is weer compleet.

Onze bijzondere dank gaat uit naar Petra en Ferdinand van der Weel voor het trotseren van de kou en naar Cees Klerk, die met zijn bejaarde Peugeot het sinterklaasfeest weet te redden.

Hans Beukers

 
 
 

1 Reactie

Leendert Aarts

december 27, 2019 at 11:00 am

Heel erg leuk en goed dat Pontos dit gedaan heeft. Petra , Ferry, Cees en Hans, goed dat Pontos er ook voor de buurt is.

Meest recente berichten

Pontos en KikaRow 2019

Wat doet Pontos