• info@rvpontos.nl

Terugblik: indoortraining

Terugblik: indoortraining

1-DSC00854

Elke oefening duurt 20-40 seconden en dan heb je even rust

Als de dagen korter worden en er dus niet meer geroeid kan worden in de avond, breekt de tijd van het indoor aan. Woensdagavond van 18.00-19.00 uur of van 19.00-20.00 uur.

In een gymzaal in de Punter laten de leden en niet-leden van Pontos zich afmatten door Lieveke. Lieveke doet haar naam weinig eer aan, zij wil graag horen dat je op donderdag en vrijdag toch wel last hebt gehad van spierpijn. Lieveke bedenkt allerlei oefeningen op de mat, aan de ringen en op de bank. Elke oefening duurt 20-40 seconden (afhankelijk van de periode van het seizoen) en dan heb je even rust.

Laat je eens afmatten, krijg spierpijn en zweet!

Het lijkt niet lang maar zeker als dezelfde oefening een tweede maal gedaan moet worden, blijk je toch ineens allerlei spieren te bezitten die je niet kende en wordt het moeilijk om de oefening de hele tijd vol te houden.
In de loop der jaren heeft zich een splitsing binnen de groep voorgedaan. In het eerste uur zitten vooral de oudjes, in het tweede uur de jeugdigen. Maar het is gelukkig geen enkel probleem als je eens niet naar je ‘eigen’ uur kan om dan bij de andere groep aan te sluiten. Sterker nog, het wordt gewaardeerd. In het eerste uur zit meestal minder spel dan in het tweede uur, dus dat zou de verklaring voor het leeftijdsverschil kunnen zijn.

Teruglezend constateer ik dat de buitenstaander op basis van bovenstaand stukje natuurlijk niet uitgenodigd wordt om volgend seizoen mee te doen. Woorden als afmatten, spierpijn en zweten klinken toch niet echt enthousiasmerend. En dat is meteen het vreemde aan indoor. Je doet allerlei oefeningen die je thuis nooit zou doen, laat staan zou volhouden. En hoewel niemand je pusht om verder te gaan dan je wilt, trek je je  op aan de andere deelnemers en ga je verder dan dat je thuis zou doen. Moe, maar zeker voldaan, sluit je dus een indoorles af.

Misschien is de beste reclame voor de indoor het feit dat ik zeker weet dat meer dan 90% van alle deelnemers in het nieuwe seizoen weer van de partij zal zijn. Probeer het dus ook eens! Laat je eens afmatten, krijg spierpijn en zweet!

Jeroen Reinhold
(al minstens 15 jaar deelnemer indoor)

1 Reactie

marga

april 19, 2016 at 10:54 pm

Leuk stukje. En klinkt als lekker bezig zijn. Sportief! Op naar volgend jaar.

Pontos en KikaRow 2019

Wat doet Pontos