• info@rvpontos.nl

Hoogste klassering ooit op de Elfstedenroeimarathon 2018!

Hoogste klassering ooit op de Elfstedenroeimarathon 2018!

Het Elfstedenteam van Roeivereniging Pontos heeft afgelopen weekend de 13e plaats gehaald bij de Elfstedenroeimarathon. Dit is de hoogste klassering die Pontos ooit heeft behaald! Met de 19 uur en 35 minuten behaalde Pontos tevens haar snelste tijd ooit!

Bij de start in Leeuwarden

Met een team van 10 roeiers en 2 stuurvrouwen startte Pontos vrijdagavond even na 20:00 uur de tocht van 209 km langs de 11 Friese steden. Het weer was prima, hoewel er bij tijd en wijle wel een stevige wind stond. We roeiden in estafettevorm met 5 teams van 2 roeiers, dus na elk geroeide traject van gemiddeld 40 minuten had elk team ruim 2,5 uur rust. We mikten op een tijd van rond 19 uur, wat met de nodige tijd voor het wisselen meegerekend, een gewenste roeisnelheid van gemiddeld 11,5 km per uur betekende. Een flinke uitdaging met een C2x+. Daarbij als extra uitdaging om binnen 3 uur van de winnende ploeg binnen te komen, aangezien dit een vereiste is voor het kruisje als je in de wedstrijdcategorie meedoet.

En nu slapen!

De eerste helft van de tocht verliep erg goed en we lagen op enig moment een minuut of 7 voor op ons schema. In het tweede deel van de nacht liep de voorsprong wat terug en rond 05:15 uur (na ongeveer 100 km roeien) in Balk lagen we weer precies op ons schema. Wel lagen we op dit moment al ongeveer een uur achter op de snelste ploeg, maar we hadden er alle vertrouwen in dat we binnen de marge van 3 uur zouden blijven. Bij daglicht kwam er direct al weer een heerlijk zonnetje bij, wat iets later tijdens het roeien al wel erg warm was.
In de tweede helft was de echte hoge snelheid er bij de meeste teams wel wat uit. Toch konden we, mede door de aanmoedigingen door de stuurvrouwen, een prima tempo aanhouden. Daar waar de tegenwind wat sterker was, betekende dit wel stevig doorbuffelen om de boot voldoende op gang te houden. In de middag was langzamerhand elk team toe aan de laatste roeibeurt en dus de laatste mogelijkheid om alle energie eruit te gooien.

Uiteindelijk roeiden we hiermee naar een tijd van 19 uur en 35 minuten. Daarmee zetten we de 13e tijd neer, zo’n 2 uur en 20 minuten achter het winnende team!

Dit alles hebben we voor elkaar gekregen dankzij de roeiers (Arjen, Erwin, Jorn, Marcel, Anton, Christof, Alfred, Ger, Joyline en Michiel), maar de stuurvrouwen Annemieke en Marrit hebben hierin natuurlijk ook een heel belangrijke bijdrage geleverd. En ook de inzet van de walploeg (Douwe, Bart, Maartje, Erwin en Jan) was weer onontbeerlijk.
Op naar de Elfstedentocht van 2019!

Namens de Elfstedenploeg 2018,
Michiel

3 Reactie

Suzan

mei 14, 2018 at 2:26 pm

Prachtig verhaal, prachtige foto en wat een prestatie!
Chapeau!!

HansB

mei 15, 2018 at 4:22 pm

Geweldige prestatie!

Cees van Vliet

mei 15, 2018 at 5:50 pm

Heel bijzondere prestatie. Zet Pontos op de kaart. Een bericht in de Flevopost is wel op z’n plaats.
Gefeliciteerd aan alle betrokkenen.

Pontos en KikaRow 2019

Wat doet Pontos