• info@rvpontos.nl

Hesperos getoetst in de dageraad

Hesperos getoetst in de dageraad

Pontonnetje-vignetVanmorgen (16 oktober 2013, red.) was het spiegelglad water. De opkomende zon verdreef de lichte nevel al snel en de temperatuur steeg navenant. Het voelde bijzonder aangenaam aan. Van onze leden is het merendeel boven de vijftig. Sommigen van hen hebben de goede gewoonte op woensdag een flink stuk te roeien. Het lijkt er vaak op dat deze ambitie wordt beloond met goed weer. Let er maar eens op. Het leek een goed moment om de nieuwe skiff Hesperos eens te proberen. Ik kan niemand aanbevelen om dat ook te doen.
Dan blijft de boot tenminste altijd voor mij beschikbaar. Ze houdt goed koers, roeit licht. Mocht je het toch eens willen proberen. Let dan op. De plaats van de vleugelrigger is voor korte mensen +/- 180 cm een beetje lastig. Je voeten zitten dan net onder de rigger. Zolang je schoenmaat 44 of minder hebt gaat dat wel. Grote voeten passen er niet onder. Dan moet je toch het voetenbord of de rigger verplaatsen. Als je je waterflesje vóór de rigger in de boot laat zakken moet je wel heel lange armen hebben om er later nog bij te kunnen of bereid zijn om je benen buitenboord te steken terwijl je het mooie Pontos jubileumbidonnnetje wil pakken. Handiger is het om het maar vóór je voetenbord neer te leggen dat gaat prima.
De plaats van deze skiff in de loods wordt bepaald door de vleugelrigger. Die past niet zomaar overal in het skiffrek. Op de onderste ligplaats wil het nog wel lukken. Betekent dit dat we hiermee onze laatste vleugelriggerskiff hebben aangeschaft? Of is er iemand de een briljant idee heeft om dat alsnog mogelijk te maken?

avondster_210x210Hesperos is in de Griekse mythologie de personificatie van de Avondster. De mooiste ster die in de ‘Griekse omgeving’ te zien zou zijn. De moeder van Hesperos is Eos, de godin van de dageraad. Vader is onbekend hoewel Atlas door sommigen als zodanig wordt gezien. Wel is heden bewezen dat een Avondster ook in de morgen uitstekend van pas kan komen.

wimb

Pontos en KikaRow 2019

Wat doet Pontos