• info@rvpontos.nl

Hel van het Noorden

Hel van het Noorden

Op zondag 24 november heeft Joyline de beruchte wedstrijd “De Hel van het Noorden” gestart. Dit is een tijdrace over 6km op het Eemskanaal in Groningen van paal 10 naar paal 4. Deze wedstrijd wordt een hel genoemd vanwege, onder andere, de weersomstandigheden van eind november (kou, wind, regen, hagel) en het lange oproeien naar de start (10km) en uitroeien na de wedstrijd (4km).
Gelukkig viel het weer dit jaar mee: weinig wind en droog, maar koud was het wel.
De Hel van het Noorden wordt door de KNRB vaak gebruikt als test moment voor de roeiers in de WK/OS selectie en dat was dit jaar niet anders. Alle dames uit de selectie voor de dames 8+ voor Tokyo waren present, en daarnaast de sub top die ook aanspraak wil maken op een plekje in de 8+.
Om 6:15 op zondagochtend vertrokken Joyline, Arjen en Christof met de botenwagen naar Groningen om op tijd te zijn voor de wedstrijd. Het tijdstip was al een hel op zichzelf… Gelukkig verliep de reis en voorbereidingen ter plekke voorspoedig en precies op tijd stond Joyline in een file met de andere skiffeuzes om het water op te kunnen. Na 10km tegen de wind in naar de start te roeien kwam ze precies op tijd aan om rustig op te kunnen lijnen voor de start. De wedstrijd zelf verliep goed met een mooie strijd met haar voorganger en de skiffeuze die 2 plaatsen achter haar was gestart. Op de finish bleek ze 23e van de 40 roeisters geworden te zijn met een goede tijd voor de overgangsklasse en niet te ver achter de toppers (+30 seconden over 6km). Een mooi resultaat dat vertrouwen geeft voor het wedstrijdseizoen van volgend jaar.

 
 

3 Reactie

Marc

november 26, 2019 at 7:57 pm

Top Joyline. Knappe prestatie.

Chris Elward

december 6, 2019 at 2:02 pm

Top Joyline, een mooi begin voor het komend wedstrijdseizoen!

Ineke

december 8, 2019 at 8:59 pm

Goed gedaan Joyline!

Meest recente berichten

Pontos en KikaRow 2019

Wat doet Pontos