• info@rvpontos.nl

Feestelijk en gezellig 8e Lustrumfeest

Feestelijk en gezellig 8e Lustrumfeest

Afgelopen zaterdag 15 september 2018, is ons 8e lustrum gevierd. De ochtend begint goed, mooi nazomerweer, een feestelijk versierd verenigingsgebouw en iedereen in een goed humeur. Na het gewone zaterdagse roeien worden we verrast met een prachtige lekkere taart in de vorm van ons gebouw. De taart is versierd met een roeiboot met 5 jonge roeisters .
Er is genoeg taart voor iedereen.

Pontos veteranen
’s Middags vanaf 13:30 uur worden Pontosveteranen, leden van de eerste beginjaren van Pontos, welkom geheten.

Vanaf 13:30 uur was er een veteranen reünie. Een aantal hebben ook geroeid. De heren-veteranen in de Hydra, de dames-veteranen in de Atalanta, de twee voormalige Pontos kampioenen in de Perses …

Zij komen uit alle delen van het land en kijken vol enthousiasme naar hoe Pontos zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Er is tijd om bij te praten en herinneringen op te halen. Ook aan leden die inmiddels helaas niet meer leven.
Sommige veteranen hebben ook geroeid. De heren-veteranen in de Hydra, de dames-veteranen, Vera, Tsjollie, Fia, Irene en stuurvrouw Anneke, in de Atalanta, de twee voormalige Pontos kampioenen, Liesbeth Jorritsma en Albertine Aukema, in de Perses en ook twee skiffeurs. Voor de veteranen een geslaagde reünie en voor de belangstellende Pontosleden een vrolijk tafereel.

Receptie en doop van drie skiffs
Ruim honderdvijftig leden en genodigden feliciteren Pontos met het behalen van het 8e lustrum. Bijzondere gast is burgemeester Ina Adema die, samen met haar moeder, ruim een uur aanwezig is en onze accommodatie en onze boten heeft bewonderd.

Ferry van de Coevering spreekt de feestrede uit

Voorzitter Ferry van de Coevering spreekt een feestrede uit en roemt de geweldige ontwikkeling van de club de afgelopen 40 jaar, van een kleine loods met een vlonder op Industrieterrein Noordersluis, naar een geweldige locatie aan het einde van het Gelderse Diep met een echte officiële wedstrijdroeibaan van 2.000 meter. Het verenigingsgebouw van Pontos is een paar jaar geleden gemoderniseerd en uitgebreid en bevalt heel goed. Ook zijn er veel investeringen gedaan om het pand duurzaam te maken. Veel om trots op te zijn! Vervolgens is er geproost op een goede toekomst.

De burgemeester krijgt daarna het woord. Zij feliciteert de leden van Pontos met het 8e lustrum en complimenteert de club met zo veel enthousiaste leden. Zij vertelt zelf ook te hebben geroeid, maar heeft daar nu helaas geen tijd meer voor. Zij overhandigt het voltallige bestuur van Pontos een cheque van €400,-  als cadeau van het gemeentebestuur van Lelystad. Ideeën voor besteding van het bedrag zijn er genoeg: nieuwe riemen, een nieuwe boom, een nieuwe geluidsinstallatie en nog vele andere.

Bezoek van de God Pontos himself
Daarna begint de traditionele doopceremonie van de drie nieuwe skiffs. Tot grote hilariteit van de aanwezigen is de God Pontos zelf gekomen. Voorzien van een kroon van krabbescharen, een drietand, zwemvliezen en een traditioneel gewaad, vertelt hij dat een burgemeester van Lelystad pas écht burgemeester is als zij een boot van Pontos heeft gedoopt.

De boten worden vernoemd naar drie van zijn speelse kleinkinderen met blauw haar, de Nereïden:
Doto, het slimme en supersnelle meisje, Ploto (de beschermster van zeelieden) en Nerides (het mooie snelle jongetje)

Tot grote hilariteit van de aanwezigen is de God Pontos zelf gekomen

Burgemeester Adema doopt de Doto (een swift elite plus voor roeiers van 65 tot 75 kg), een nieuwe beschermde wedstrijdskiff.
Harrie de Heij, lid van Pontos vanaf het begin, doopt de Ploto (een swift club racer A voor roeiers van 50-65kg).
En de Nerides (een swift clubracer A voor roeiers van 75-90 kg) wordt gedoopt door Vera Meijer, lid van Pontos vanaf het begin en tevens erelid.
Na de doop vindt de traditionele proost met ouzo plaats en zijn de drie skiffs voor-geroeid door drie jonge, snelle Pontosi: Joyline, Christof en Eliyah.
Tijdens de receptie is er een behendigheidswedstrijd. Christof wint nipt en nat. Hij mag een jaar lang de traditionele Pontos-trui dragen!

Avondprogramma met lichtjestocht
’s Avonds, na de receptie, was er een barbecuemaaltijd voor ruim 100 aanwezigen. Jong en oud heeft genoten van een gezellige lekkere maaltijd.
De boten zijn daarna klaargemaakt voor een bijzondere roeitocht: voor het eerst wordt een lichtjestocht gehouden bij Pontos. Roeien met een verlichte en versierde boot over een donker Gelders Diep: een feestelijk gezicht. Voor de deelnemers een heel bijzondere ervaring.
Algemene reactie: dit gaan we vaker doen!
Na het opruimen van de boten is het tijd voor feest! In het teken van de jaren ‘70-’80, wordt er gedanst op o.a. Abba en liedjes uit de musical Grease. Veel feestgangers hebben zich gekleed naar de mode van die jaren.

Cadeautje
Het was een gezellig feest. Iedereen was vrolijk en er is veel gelachen. Heel veel Pontos-leden hebben hard gewerkt aan het feest: lekkere hapjes gemaakt, taart gebakken, salades gemaakt, buitenruimte opgeruimd en onkruid-vrij gemaakt, pand versierd, veteranen-reünie georganiseerd, persberichten gemaakt, uitnodigingen gestuurd, speeches gemaakt, lichtjestocht georganiseerd, boodschappen gedaan, bbq geregeld, bar bemenst, afgewassen, opgeruimd, muziek gespeeld, bloemen neergezet, en nog veel meer. Iedereen zeer bedankt. We kijken terug op een geslaagd lustrumfeest!

Voor alle leden is er een aandenken: iedereen krijgt een mok met het Pontos logo en een 40 jaar stempel.

Ineke Beukers
Secretaris

Foto’s
Voor wie geïnteresseerd is in de foto’s. Hier een verbinding de fotomap: Nog meer foto’s van het feest

2 Reactie

Suzan van der Velde

september 19, 2018 at 9:30 pm

Wat een mooi verhaal van, zo te zien en te lezen , een prachtig Lustrumfeest. De Weergoden waren gunstig gestemd, maar dat begrijp ik wel; God Pontos zelf op bezoek!
Wat had ik graag een buiging voor hem gemaakt.
En wat ziet iedereen er feestelijk uit!
Op naar het volgende Lustrum.

Gea

september 19, 2018 at 10:20 pm

Wat een goed verslag van een feestelijke dag. 40 jaar Pontos.

Pontos en KikaRow 2019

Wat doet Pontos