• info@rvpontos.nl

Elfstedenploeg Pontos gaat voor de snelste tijd!

Elfstedenploeg Pontos gaat voor de snelste tijd!

We vertrekken vrijdag even na 20:00 uur vanaf de Prinsentuin in Leeuwarden

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei roeit Pontos mee met de Elfstedenroeimarathon. We roeien 210 kilometer in een C2x+ langs de 11 Friese steden. We doen dit in estafette met 10 roeiers en 2 stuurvrouwen. De tocht moet in ieder geval binnen 24 uur worden volbracht, maar wij richten ons op een tijd van ongeveer 19 uur, een snellere tijd  dan ooit voor Pontos. In totaal doen er 97 teams uit binnen- en buitenland mee.
We vertrekken vrijdag even na 20:00 uur vanuit het centrum van Leeuwarden (Prinsentuin). Vanaf daar roeien we eerst noordwaarts richting Dokkum en weer terug naar Leeuwarden, waarna we via onder meer Sneek, Sloten, Hindeloopen en Harlingen de rest van de route afleggen. In de loop van de middag finishen we dan in Leeuwarden bij Roeivereniging Wetterwille.
De roeiers en stuurvrouwen worden hierbij ondersteund door een walploeg. De walploeg zorgt voor hulp bij het wisselen, het vervoer van de roeiers naar de wisselplaatsen, de broodnodige mentale ondersteuning en (indien nodig) de reparatie van materiaal.

Deelnemers Pontos
Roeiers: Arjen, Erwin G, Anton, Christof, Jorn, Marcel V, Alfred, Ger E, Joyline, Michiel
Stuurvrouwen: Annemieke, Marrit
Walploeg: Erwin P, Jan E, Kaj, Douwe, Maartje, Bart D

Kom jij ons aanmoedigen
Supporters zijn natuurlijk van harte welkom! Langs de Elfstedenroute zijn vele mooie plekken te vinden om aan te moedigen en ook de combinatie met het bezoeken van één of meer van de Friese steden is absoluut de moeite waard. Om het Elfstedengevoel echt te ervaren kun je de ploeg bijvoorbeeld een deel van het traject van wisselplaats naar wisselplaats volgen.
Voor meer informatie over de verwachte tijden per plaats, de locatie van de wisselplaatsen, etc. kun je altijd even contact opnemen. E-mail: wedstrijden@rvpontos.nl

De Pontos Elfstedenploeg.

Voor meer informatie kijk op de website: Elfstedenroeimarathon.nl

Goed doel
Dit jaar heeft de Elfstedenroeimarathon zich verbonden aan het goede doel Spieren voor Spieren.

”Stichting Spieren voor Spieren wil alle verschillende soorten spierziekten de wereld uit hebben. Met medisch specialisten, het bedrijfsleven en alle ambassadeurs zorgt Spieren voor Spieren voor een betere kwaliteit van leven en biedt de stichting kinderen met een spierziekte en hun gezin een beter toekomstperspectief. De stichting vindt dat ieder kind met een spierziekte spierballen verdient. Om kinderen spierballen te kunnen geven, moet men begrijpen wat spierziekten zijn, hoe ze ontstaan en hoe er toegewerkt kan worden naar gerichte oplossingen. Dat doet de stichting door structureel onderzoek te financieren.”

Gedurende de marathon staan er diverse ergometers op het terrein waar je kunt ‘roeien’ om geld in te zamelen voor Spieren voor Spieren. Hoe we dit precies hebben ingevuld zie je tijdens de wedstrijd maar een ding weten we zeker: (kilo)meters maken is geld ophalen!

Wil jij je hier ook hard voor maken, maar heb je niet de mogelijkheid om naar Leeuwarden te komen? Overhandig ons dan jouw (kleine) financiële bijdrage voor of tijdens de Elfstedenroeimarathon en dan zorgen wij dat dit wordt gedoneerd.
Voor meer informatie kijk op de website: spierenvoorspieren.nl

1 Reactie

Suzan vd Velde

mei 12, 2018 at 4:28 pm

Fantastisch geroeid!

Pontos en KikaRow 2019

Wat doet Pontos