• info@rvpontos.nl

De kop is er af!

De kop is er af!

21 april was de persconferentie van onze premier waar het verlossende woord kwam voor onze jeugd.
Vanaf 29 april mogen kinderen tot 12 jaar zonder restricties sporten en kinderen van 12 tot 18 jaar met 1,5 meter ertussen. Dat betekend dat er geskifft mag worden voor de meeste jeugd en een enkeling bij de jeugd mag zelfs gewoon lekker in een meermans boot!
Mijn roeihart(je) ging toch weer wat harder kloppen toen ik bij mijn roeiers vroeg of ze donderdag 30 april kunnen roeien. Jazeker was het antwoord.
Nu was het afgelopen week prachtig (roei)weer maar op 29 april was het de hele dag regen dus ik hield mijn hart vast voor de 30ste. Maar zoals te zien op de foto brak er een spaarzaam zonnetje door. Vol goede moed gingen Jarne en Thijmen het water op. Na de eerste wankele halen ging het harder en harder. Heerlijk!
Na een baantje skiffen kwamen de bekende roeierskwalen alweer opzetten: blaren! Er is natuurlijk al weken geen riem aangeraakt, maar dat mag de pret niet drukken. Vervolgens kregen we regen over ons heen maar zelfs dat deerde ons niet. Tot slot dacht een agressieve zwaan er toch heel anders over dat we weer aan het roeien waren, hij joeg de twee skiffs tot drie keer toe over de baan door over hun hoofd aan te komen vliegen en dan voor ze te landen en te pesten.
Terug aan land was het even zoeken naar de mooie schone gewassen opgestapelde handdoekjes maar na het vertroetelen van de boot was het weer tijd om huiswaarts te gaan, nog geen kopje thee maar het begin is gemaakt en een mooi begin was het!
 
Mariët.
 

2 Reactie

Rob van Rienen

mei 1, 2020 at 2:03 pm

Lekker weer aan de slag! Leuk. Ik kan haast niet wachten. Roeikriebels overal..hopelijk mogen de senioren ook weer binnenkort.

suzan van der velde

mei 8, 2020 at 5:42 pm

Fijn Mariët,
En wat zullen de roeiers blij zijn geweest!
Maar ,
Nog even, we komen er zo ook weer aan!
Veel roeiplezier, jonge Pontosi.
Èn coaches natuurlijk!

Meest recente berichten

Tekst

De gang van zaken