• info@rvpontos.nl

Costa del Lelystad…

Costa del Lelystad…

Pontonnetje-vignetDe toertocht op 8 augustus ging naar Lelystad. Je hebt bepaalde verwachtingen, zoals uitgestrekt polderlandschap, dat pakte even anders uit! Met behulp van de autonavigatie en toch nog even vragen belandden we midden in een woonwijk bij roeivereniging Pontos. Bijzonder hartelijke ontvangst met de nodige zelfgebakken heerlijkheden. Prachtig weer, prettige mensen en prima locatie en boten.  Met 10 eigen Pontosleden werden wij de hele tocht begeleid, met 6 boten gingen we op pad!
Al roeiend bleek het uitgestrekte polderlandschap meer op de Biesbosch: rijk
begroeide oevers en 50 jaar oude bomen. Na een toch wel lange rechte, maar
rijkelijk groen “gestoffeerde” watergang, de Larservaart, kwam de verrassing: een
rondom begroeide baai met een strandje, zomaar in het Larserbos! De boten werden
het strand op geroeid en – met de blote voeten door het water – streken we neer voor
de picknick: Costa del Lelystad. Onze gastvrouwen voorzagen ons hier weer
van koffie, karnemelk en anders lekkers. Wat een gastvrijheid. En dan onderweg de verhalen van een aantal echte pioniers die Lelystad vanaf het begin hebben zien groeien, destijds de straat nog niet klaar en het zand in de gang!
Tegenwoordig zijn er diverse winkelcentra tussen al het groen en niet te vergeten een multifunctioneel theater, waarvan volgens zeggen de akoestiek uitstekend moet zijn. De Oostvaardersplassen onder handbereik en een prachtig natuurpark “om de hoek”.
Ons beeld van Lelystad hebben we moeten bijstellen, dank aan de leden van roeivereniging Pontos. Dat bericht werd heel positief ontvangen, maar het feit dat dit nu nog steeds nodig is verbaasde toch …..

Elze Schumm, eerder geplaatst in de Doldruk van Roeivereniging Naarden (http://www.roeinaarden.nl)

Pontos en KikaRow 2019

Wat doet Pontos