• info@rvpontos.nl

Bronzen vrouwen 8 bij Pontos

Bronzen vrouwen 8 bij Pontos

vrouwen-acht-brons

De Olympische dames acht bestaat uit: Anne Schellekens (stuurvrouw), Annemiek de Haan, Sytske de Groot, Nienke Kingma, Roline Repelaer van Driel, Claudia Belderbos, Chantal Achterberg, Jacobine Veenhoven, Carline Bouw, Olivia van Rooijen (reserve in Londen)

Het roeien voor vrouwen kent vanzelfsprekend een ietwat andere geschiedenis dan het roeien voor heren. Het vrouwenroeien kent haar debuut op de Olympische Spelen van 1976. Tot 1988 werden races voor vrouwen echter slechts over één kilometer verroeid; sinds de Olympische Spelen in Seoul gaan de races voor vrouwen eveneens over de welbekende twee kilometer.

In Nederland heeft ‘het roeien in de acht’ een gouden historie en is het op de kaart gezet nadat de Holland Acht op de Olympische Spelen van Atlanta (1996) de gouden medaille won. In 1984 werd de eerste Olympische medaille (brons) gewonnen door de Nederlandse Vrouwen Acht. Vervolgens bleek de Vrouwen Acht vanaf 2000 goed voor drie medailles op een rij. In Sydney 2000 werd een zilveren medaille binnengehaald, tijdens de Olympische Spelen van Athene in 2004 was het brons wat de klok sloeg en in het Peking van 2008 was de buit wederom zilver! En in Londen (2 augustus 2012) als laatste prestatie het brons.

Meer weten? Kijk op de website: http://www.vrouwen8.nl

Pontos en KikaRow 2019

Wat doet Pontos