• info@rvpontos.nl

Behouden vaart ‘Ceraphus’

Behouden vaart ‘Ceraphus’

botendoop_Ceraphus_01082015_3

Nieuw gedoopt

Vandaag,  zaterdag 1 augustus 2015,  hebben we afscheid genomen van één van de meest bevaarde boten van Pontos: de snelgevleugde harpij (mythologie) ‘Okypetus’.
De Okypetus is nieuw aangeschaft ten tijde van de oprichting van onze vereniging, nu ruim 36 jaar geleden, en heeft in al die jaren trouw haar diensten bewezen.
De nieuwe boot, de Ceraphus,  is voornamelijk bedoeld voor instructie. Hiermee bieden wij de nieuwe leden een goede start. 

Hij is vandaag gedoopt door Ger van Mansveld en daarmee in de vaart genomen bij de vereniging.
Wij wensen de Ceraphus een behouden vaart!

Waar komt de naam van de nieuw boot vandaan?
Ceraphus was in de Griekse mythologie een van de Heliadae, zonen van Helios en Rhode. Samen met zijn broer Ochimus bleef hij op het eiland Rhodos nadat hun broer Tenages door de overige vier zonen was vermoord, en zij moesten vluchten. Ochimus, de oudste van de zeven broers, werd de koning van Rhodos. Ceraphus trouwde met de dochter van Ochimus, Cydippe (of Cyrbia), en erfde als gevolg daarvan het eiland. In een alternatieve versie van het verhaal huwde Ochimus zijn dochter uit aan Ocridion, maar ontvoerde Ceraphus haar, omdat hij verliefd op Cydippe was geworden. Zij keerden niet terug tot Ochimus oud was geworden.

1-DSCN0147

Ger van Mansfeld legt de afstamming uit van Ceraphus binnen de Griekse mythologie

botendoop_Ceraphus_01082015_2

Voorzitter Wim Boersma

 

Pontos en KikaRow 2019

Wat doet Pontos