• info@rvpontos.nl

ARB wedstrijd met 30 graden

ARB wedstrijd met 30 graden

Op 1 en 2 juni vonden op de Amsterdamse Bosbaan de ARB Bosbaanwedstrijden plaats. Deze wedstrijd wordt al sinds 1937 geroeid en is onderdeel van nationale klasserende wedstrijden (over 2 kilometer). Vanuit Pontos deden Joyline, Tom, Jarne en Tijmen mee.

Zaterdag
Joyline startte als eerste in de dames gevorderde skiff voorwedstrijd. De verwachtingen waren hoog gespannen door de goede prestaties van twee weken geleden op de Westelijke Regatta. Helaas was Joyline ziek geweest tussen deze wedstrijden in en de batterij was nog niet voldoende opgeladen, en miste zij de finale. Daarna was het de beurt aan Tom in de jongens 18 skiff. Tom ging voortvarend van start en na 700 meter leek hij nog goed mee te kunnen komen, maar daarna sloeg de verzuring in de benen toe en moest hij de tegenstanders laten gaan.

Zondag
Op deze warme dag stonden voor Pontos twee wedstrijden op het programma: Joyline in de dames elite skiff en Jarne/Tijmen in de jongens 16 dubbeltwee. Beide voorwedstrijden werden vanwege het drukke programma als time trial gevaren.
Eerste begon Joyline aan haar time trial waarbij de snelste zes roeisters doorgingen naar de finale. Er werd een prima race geroeid met als resultaat een vierde plaats, wat ruimschoots voldoende was voor de finale. Direct daarna was het de beurt aan Jarne en Tijmen. Zij roeiden in een veld met dertig dubbels waarbij de eerste twaalf door mochten naar de A en B finales. De jongens hadden nog wat moeite om met lange halen snelheid te maken en werden helaas 27e.
Daarna was het wachten op de finale voor Joyline. Na 4 uur in de schaduw blijven en veel drinken was het tijd om warm te roeien voor de finale. In de start van de finale kwam Joyline nog goed mee, maar al snel bleek dat ze nog niet voldoende herstelt was en moest zij de concurrentie laten gaan met een laatste plaats als gevolg.
 
 
 
 

1 Reactie

Leendert Aarts

juni 8, 2019 at 9:56 am

Goed gedaan allen en veel geleerd denk ik. Doorgaan

Pontos en KikaRow 2019

Wat doet Pontos