• info@rvpontos.nl

Afscheid van een (tr)ouwe dame

Afscheid van een (tr)ouwe dame

Op zaterdag 9 maart 2019 werd weer een bijzonder Rondje Pontos geroeid. Bijzonder omdat onze geliefde oude dame Sthenno van stal werd gehaald om haar afscheidsrondje te varen, én bijzonder omdat het zo hard waaide dat het niet verantwoord was om in de kleine nummers op de Lage Vaart te roeien. Onze vaardige wedstrijdleiders splitsten met het grootste gemak de wedstrijd in tweeën. Zo werd er door de kleine nummers een 2K op de roeibaan geroeid en bleven er nog drie boten over voor het hele rondje.
Alle met heren gevulde boten stoven voorbij, en de oude Sthenno-ploeg roeide stevig en elegant gestaag het hele rondje door. Met souplesse, krakende bankjes, wind in de haren, schuimkopjes naast de boot werd de Sthenno door de dames met solide doorzettingsvermogen nog eenmaal door de polder geroeid. De ploeg roeide als vanouds een mooie technische race, opgezweept door de onvermoeibare stuurvrouw. Het werd een waardig afscheid op Head-niveau, mede dankzij het onstuimige weer.
Na de race werd Sthenno liefdevol afgedroogd en zorgzaam naar binnen gedragen. Binnenkort haar toch nog een keertje van stal halen?

DSC_0338
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
DSC_0398

2 Reactie

Marga

maart 18, 2019 at 10:46 pm

Goed gedaan dames, en wat een warm en spannend verhaal over de stenno. Succes met roeien desnoods in een nieuwe verse boot.

HansB

maart 20, 2019 at 7:44 am

Gun de Sthenno een goed pensioen. Hoewel oud is ze nog steeds niet der dagen zat. Chapeau!

Pontos en KikaRow 2019

Wat doet Pontos