• info@rvpontos.nl

Achtste NieuwLand Marathon

Achtste NieuwLand Marathon

Op 22 april 2017 is de 8e editie van de NieuwLand Marathon (NLM) gehouden. De marathon,  georganiseerd door de 3 Flevolandse roeiverenigingen: Pampus (Almere), Amenophis (Zeewolde) en Pontos (Lelystad), gaat over 74 km over de vaarten door de polder. Het kan als wedstrijd (62 km), prestatie of als estafette worden geroeid.
Wedstrijd- en prestatieploegen roeien de marathon als vast team, waarbij alleen desgewenst onderling in de boot kan worden gewisseld. Estafetteploegen volbrengen de tocht afwisselend roeiend en fietsend.
Deelnemers
Het deelnemersveld bestond deze achtste editie uit 15 ploegen van 9 roeiverenigingen met in totaal 70 roeiers. Zij roeiden in 1 wherry, 1 skiff, 10x C2+ en 3x C4+.
Pontos was vertegenwoordigd met 2x C2+ (Triopas en Kerberos) en een C4+ (Thoösa), totaal 16 roeiers.

De marathon
De marathon begint ’s ochtends op 9 uur bij RV Pampus. Vanaf daar wordt via de Lage Vaart opgeroeid naar de Vaartsluis in Almere Buiten, waar moet worden geschut van de hoge naar de lage afdeling. Na de schutting wordt om 10 uur de marathon gestart. Via de Lage Vaart roeit men de eerste etappe richting Lelystad tot de kruising met de Larservaart. Daar slaan de wedstrijdroeiers en sommige prestatieroeiers af richting de Larservaartsluis waar moet worden geschut van de lage naar de hoge afdeling. De estafetteroeiers en sommige prestatieroeiers slaan bij de kruising af richting RV Pontos. Hier worden ze zoals altijd goed onthaald met de onontbeerlijke koffie, thee, taart en voortreffelijke geurige soep.
Vanaf RV Pontos gaat de marathon verder via de Larservaart en de Larsersluis en zetten de roeiers koers naar RV Amenophis in Zeewolde. Ook hier weer lekkere koffie, thee en hartige taart. De laatste etappe gaat van Zeewolde naar de finish bij RV Pampus.

De prestaties
Als eerste kwamen over de finish de C2+ met de heren van RV De Laak/RV De Krom met een netto roeitijd van 5 uur, 48 minuten en 56 seconden. Er deed 1 dames C2+ mee van RV De Laak en die finishten automatisch als eerste met een netto roeitijd van 6 uur, 9 minuten en 44 seconden.
Van de Pontos afvaardiging kwamen de estafetteroeiers met de C4+ Thoösa als snelste over de finish met een netto roeitijd van 7 uur, 40 minuten en 26 seconden. Als tweede kwamen de prestatieroeiers met de C2+ Triopas binnen met een netto roeitijd van 7 uur, 49 minuten en 58 seconden. Vervolgens kwamen de estafetteroeiers met de C2+ Kerberos binnen met een netto roeitijd van 8 uur, 13 minuten en 32 seconden.
Als allerlaatste kwamen de estafetteroeiers van rv Kampen binnen met een netto roeitijd van 8 uur, 57 minuten en 1 seconde.

Deelname Pontos

Triopas (prestatie):  Marcel Kok, Chris Elward en Jan de Leeuw van Weenen
Kerberos (estafette):  Annie Steg, Lieke van Oostveen, Marc Peerdeman, Ralph Luyt, Ewoud Klopstra
Thoösa (estafette): Cees de Haan, Jeroen Reinhold, Anton Oostveen, Annemieke Sluiter, Esti Reinhold, Ferry Leenstra, Marga Boogaart, Merle Koomans.

Frens Dijkman was de kamprechter van de NLM.

Jaap Woudstra,
(organisator  NLM namens Pontos)

De foto’s

1 Reactie

Theo Schopmeijer

april 25, 2017 at 3:41 pm

Mooie prestatie!

Pontos en KikaRow 2019

Wat doet Pontos