pontos-logowapen-900x250

 

 

Aan de slag

Inleiding

Roeien is een erg toegankelijke sport en er zijn maar weinig zaken om rekening mee te houden.

Om te kunnen gaan roeien:

  • dien je minimaal te beschikken over zwemdiploma A
  • dien je minimaal 10 jaar oud en 1,40 meter lang te zijn

Volwassenen

Wanneer u begint met roeien wordt aangevangen met een basisopleiding. In deze opleiding doet u in ongeveer 12 lessen (1 of 2 keer per week) de basisvaardigheden van het roeien op, met als doel om zo snel mogelijk zelfstandig het water op te kunnen. Zelfstandig is hierbij een relatief begrip, aangezien kan worden gestart in een boot voor meerdere personen (met stuurman/vrouw) of in een skiff. In welke boot u start is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en persoonlijke mogelijkheden en wensen. Doorgaans starten in het voorjaar (april) en het najaar (september) basisopleidingen, maar ook buiten die momenten kan in overleg eventueel worden gestart.

Zodra u de basisvaardigheden heeft opgedaan kunt u zelfstandig (al dan niet in een ploeg) aan de slag en op die manier vrijblijvend uw ervaring uitbreiden of doorgaan met vervolgcursussen (dit kan natuurlijk ook na enige tijd). Ook voor de vervolgcursussen geldt dat het mede afhankelijk is van de wensen en ambities op welke manier dit wordt vormgegeven. 

Jeugd en junioren

Jeugd en junioren starten doorgaans in maart en augustus, maar kunnen vaak ook tussendoor aansluiten wanneer er plaats in een geschikte groep beschikbaar is. Er wordt gestart, mits het weer dit toelaat, in een skiff. Het is echter ook mogelijk om in een ander boottype te beginnen indien hier een ploeg voor kan worden gevormd. Na het behalen van de eerste bevoegdheid blijven jeugd- en juniorleden veelal in groepsverband roeien.

 

 

Handige links

Contact

Weer

Foto-albums (in ontwikkeling)

Video's

Zoeken

Recente reacties

Annette Post Knappe prestatie, mooi verslag!

Leendert Aarts Goed verslag, Jarne en Thijmen klasse mannen ga zo door

Marga Bogaart Mooi verslag en mooie foto’s. Heerlijke dag weer zo.

Raymond Brettschneider Leuk verslag weer, dank jullie!