• info@rvpontos.nl

9e editie NieuwLand Marathon

9e editie NieuwLand Marathon

Op zaterdag 26 mei 2018 wordt 9e editie van de NieuwLand Marathon gehouden. De marathon gaat over 74 km en kan als wedstrijd (62 km), prestatie of als estafette worden geroeid. De marathon wordt georganiseerd door RV Pampus (Almere), RV Amenophis (Zeewolde) en wij als RV Pontos.
De wedstrijd- en prestatieploegen roeien de marathon als vast team, waarbij alleen, desgewenst, onderling in de boot kan worden gewisseld. De estafetteploegen volbrengen de tocht afwisselend roeiend en fietsend.

Het traject
De marathon begint ’s ochtends om 9 uur bij RV Pampus in Almere. Van daar wordt via de Lage Vaart opgeroeid naar de Vaartsluis in Almere Buiten, waar moet worden geschut van de hoge naar de lage afdeling van de polder. Na de schutting wordt om 10 uur de marathon (64 km) gestart. Via de Lage Vaart roeit men de eerste etappe richting Lelystad tot de kruising met de Larservaart. Daar slaan de wedstrijdroeiers en sommige prestatieroeiers rechtsaf richting de Larsersluis waar moet worden geschut van de lage naar de hoge afdeling. De estafetteroeiers en sommige prestatieroeiers slaan bij de kruising linksaf naar RV Pontos, waar koffie, thee, taart en soep klaarstaan.
Via de Larservaart en de Larsersluis zetten de roeiers koers naar Zeewolde, waar de estafetteroeiers en (eventueel) prestatieroeiers met koffie, thee en hartige taart opgewacht worden. De laatste etappe gaat van Zeewolde naar de finish bij RV Pampus.

Ook meedoen als Pontosploeg?
Als je wilt meedoen stel dan een roeiteam samen en teken in op het formulier op het prikbord van Pontos.

Meer informatie is te vinden op: site NieuwLand Marathon

Pontos en KikaRow 2019

Wat doet Pontos